We did it, again!

 Sambata, 24 septembrie 2011 ora 8:00 dimineata, in fata Primariei din Medias s-au adunat copii, parinti, bunici si nepoti, voluntari inscrisi in echipa nationala de curatenie pentru „Let’s do it, Romania”, ziua de curatenie nationala.In Medias proiectul a fost coordonat de Cristina Pustai, acesta fiind al doilea an in care se ocupa de aceasta campanie.
 Asa a inceput nebunia zilei de azi dimineata, cand s-au adunat toti cei care au dorit sa faca curatenie prin zonele naturale si totodata sa redescopere ce se ascunde in spatele mormanelor de deseuri. Astfel, de la Primarie s-au impartit saci si manusi voluntarilor, iar apoi fiecare grupa  a fost repartizata unui morman de deseuri. 
La nivelul orasului Medias s-au incris 729 de voluntari, iar la nivelul judetului Sibiu au fost nu mai putini de 2088 de voluntari.Orele au trecut, voluntarii au luat cu asalt zonele cartate si au lasat un mediu curat in urma lor. Incet- incet au inceput sa apara primele informatii din diferite locatii cu numarul de voluntari prezenti in acele locuri si cu numarul de saci plini cu deseuri. La ora 15:00 s-au dat raportarile finale, din toate zonele alocate, in care au fost marcate mormanele de deseuri. Din ceea ce am aflat de la coordonatorul local al proiectului, Cristina Pustai, au fost stransi 1381 de saci de deseuri in Medias si 1000 de saci din localitatile din partea de nord a judetului Sibiu.
 Acesta e cel de-al doilea an cand acelasi proiect, „Let’s do it, Romania!” in Medias este coordonat de Cristina Pustai, dar la fel ca si anul trecut, a fost un adevarat succes, presarat cu multe emotii si un plus de oboseala.
Dar toate astea nu au mai contat…obiectivul final, acela de a curata orasul de mormane si de a  lasa in urma un oras curat a fost indeplinit cu brio. Si ca o mica premiere pentru voluntari, seara s-a incheiat cu o petrecere pe ritmul muzicii folk, in compania grupului Motto si a lui Virgil Suciu, la Gradina de Vara.
Ca o concluzie, a fost o seara minunata, cu  oameni frumosi Timp de patru ore cat am stat si am ascultat m-am lasat purtata de ganduri, eram doar eu si muzica folk, nimic altceva nu mai conta…
Pe final, mai am ceva de zis: felicitari din suflet, Cristina, pentru tot ceea ce ai realizat, nu gasesc cuvintele potrivite pentru a-ti spune cat de mult te admir pentru tot ceea ce ai realizat. Jos palaria pentru ceea ce ai facut! 
Multumesc celor din grupul Motto pentru superbul recital din seara asta, care mi-a hranit sufletul, de ceva timp tanjea dupa o asemenea cantare folk…asta sper sa fie de ajuns pana in decembrie cand va fi festivalul…sper (dar o sa dau eu de veste cand sufletul va tanji din nou dupa o portie de folk) 🙂


Reclame

leave a comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s