La multi ani de Sfantul Nicolae

Cand ma gandesc la data de 6 decembrie, imi amintesc, mereu, cu drag, de copilarie, de povestile spuse de bunica mea despre mos Niculae si darurile aduse la copiii cuminti. Imi amintesc cu drag povestea de spre Sfantul Nicolae,  poveste care spunea ca Sfantul Nicolae a ajutat trei fete sarmane din orasul sau,  aducandu-le noaptea, fara sa fie vazut,  daruri de zestre…deoarece tatal lor planuia sa-si vanda fetele, crezand ca se va imbogati.

In ciuda plansetelor si rugamintilor fiicelor sale, tatal lor nu s-a induplecat. Sfintul Nicolae a aflat despre nenorocirea ce se petrecea nu departe de locuinta sa. Noaptea, pe furis, el a aruncat o punga plina cu galbeni in camera fetei celei mai mari. Astfel ea a reusit sa se marite curind. La fel a facut Mosul si in urmatorii doi ani, iar sora cea mijlocie si apoi cea mica au reusit sa se aseze la casele lor.

De atunci si pina in zilele noastre, in fiecare noapte a Sfintului Nicolae, cei dragi noua, si in special copiii, primesc daruri, de la Mosul care nu li se arata niciodata.

Inca de mica, de cand am auzit povestea de la bunica mea, an de an, in ajunul zilei de Sfantul Nicolae, astept cu nerabdare sa daruiesc daruri celor dragi, sa le fac surprize…

Tot in aceasta zi sunt sarbatoriti toti cei care poarta numele de Nicolae, Nicoleta, Niculita sau alte derivate.

La multi ani tuturor celor care isi serbeaza azi ziua onomastisca, sa aveti parte de clipe de vis si sa primiti multe daruri.

20421_390644051009920_687976955_n

Reclame

leave a comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s