N-ai nevoie de foarte multe….sa fii fericit

defineste fericirea astfel:

„Fericirea este starea unei fiinţe raţionale în lume, căreia, în întregul existenţei ei, ei,totul îi merge după dorinţă şi voinţă, şi se bazează deci pe acordul naturii cu întregul ei scop, precum şi cu principiul esenţial de determinare al voinţei ei.”

Un alt mod de a defini fericirea consta in: „Fericirea este plăcerea sufletului. O simplă senzaţie, un sunet, o culoare, atingerea mâinii unei femei sau unui copil, dacă angajează sufletul, devine o fericire” (Garabet Ibraileanu).

Pentru unii dintre noi, fericirea poate insemna  a avea un job platit foarte bine, a fi posesoare unei case imense, plina de lucruri de valoare… Alti oameni sunt fericiti daca viata lor inseamna o calatorie vesnica in care cunosc locuri si oameni noi, ajuta pe cei in nevoie, lectureaza carti in varful unui munte pe care au dorit sa-l cucereasca, fara un ban in buzunar. Si lista continua la infinit.

Pentru mine fericirea inseamna un zambet, o vorba dulce sau chiar si o imbratisare…dar mai mult decat atat prezenta prietenilor apropiati. Cunosc oameni care ma fac fericita, „ma vindeca” nu doar prin vorbele lor, ci prin simpla prezenta, atunci cand ma imbratiseaza. Persoanele si mesajele care imi marcheaza viata au un efect puternic asupra mea.Imbratisarile prietenilor si ale celor apropiati….fara aceste „elemente” nu as putea rosti cuvantul „fericire”.

Pentru ca un om sa fie fericit…viata trebuie traita cu inima, nu cu mintea.

Piesa lui Dinu Olarasu ilustreaza foarte bine necesitatea fericirii…

P.S: Tu de  ce ai nevoie ca sa fii fericit? 😀

Reclame

leave a comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s