Arta de a trai

In maratonul vietii noastre cotidiene uitam sa traim, uitam sa ne bucuram, uitam sa…iubim…sau sa ne bucuram de frumesetea vietii…uitam de noi.

Avem impresia ca traim intr-o lume monotona, fara natura, fara simturi, fara emotii, fara sentimente…asta e “consecinta” faptului ca suntem mereu grabiti, ocupati …neimpliniti.

Pretul pe care-l platim pentru a trai viata “moderna” ne costa pierderea unor momente frumoase alaturi de cei dragi sau, mai mult decat atat bucuria de a trai fiecare zi  pe care viata ne-o ofera. Acest maraton nu se va opri niciodata, decat se va accelera in viteza…maturizandu-ne si imbatranindu-ne prea devreme.

Ceea ce putem face e sa ne oprim aici si acum..in momentul prezent, sa  ne bucuram de frumusetea naturii, de caldura si iubirea Soarelui, de iubirea daruita oamenilor din jurul nostrum…

Devenind observatori ai vietii noastre, lucrurile vor incepe sa se schimbe, iar incet-incet vom realize ca “Arta de a trai” inseamna  sa simtim clipa, sa fim in momentul de aici si acum…sa avem curajul sa traim asa cum simtim si nu asa cum vor altii.

Reclame

One response

  1. Ioan Ivan

    Adică să trăiesc prezentul. Dar dacă acum plouă şi este frig, iar la TV se prezintă doar crime, violuri, drogaţi ? Trăirea în prezent este un sfat pentru „educarea” subconştientului, dar viaţa are atâtea provocări.

    aprilie 1, 2012 la 17:20

leave a comment

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s